SneeuwklassenDag 2: vrijdag 23 februari 2018 

Onze eerste dag, iedereen dus vroeg uit de veren! Na een verrassend goeie nacht is het wachten tot 06u30 vooraleer we de eerste ganglopers tegen het lijf lopen. Geef toe, een echte meevaller. We loodsen hen vriendelijk maar kordaat terug naar hun kamer en draaien ons nog es om in ons gezellig nestje.
Eindelijk start dan de muziek, hét signaal om op de gang te socializen. Om 8u15 schuiven we onze voeten onder tafel voor lekkere pistoletjes met choco en beleg.  We geven ook al meteen de nodige instructies over het zo efficiënt mogelijk afruimen van de tafels.


Na het ontbijt maken we ons klaar om het dorp te verkennen in de vorm van een wandelzoektocht. De leerlingen gaan in groepjes op zoektocht en proberen binnen de tijd alle vragen op te lossen en de foto’s terug te vinden. Velen zijn al onder de indruk van de gezelligheid van ons vakantiedorpje. Ruim op tijd sijpelen ze onze villa terug binnen en we kunnen meteen al aanschuiven aan tafel voor rauwkost met hamburger, appelmoes en patatjes, mét toetje toe ;-)


Onze instructies van deze ochtend werpen zeker hun vruchten af want in een mum van tijd is inderdaad alles gesorteerd en afgeruimd. Zelfs de kookploeg is onder de indruk…


We hebben zelfs nog even de tijd om te rusten…


Om 14u. staan de bussen ons al op te wachten om naar Holzgau te rijden. Hier staat er een zeer verrassende wandeling op het programma waarbij we over een spectaculaire hangbrug wandelen… of eerder wiebelenJ De afmetingen zijn hallucinant: 105 m hoog en 200 m lang!! De kinderen ordenen zich dapper in kleine groepjes om het risico op instortingsgevaar te verkleinen - J - maar we merken heel wat knikkende knieën bij de eerste pasjes. Maar toegegeven: het zicht is adembenemend!  We keren via een alternatieve weg terug naar beneden, genietend van het landschap, de zon en vooral van elkaar. De bussen wachten ons al op in het dorp van Holzgau en rond 18u. komen we “thuis” want ja, zo voelt het al voor ons!


Enkele onfrisse luchtjes vertellen ons dat het tijd is om te gaan douchen en nadien wordt het dagboek al aangevuld met de eerste verhalen.  


Het avondmaal staat ons alweer op te wachten en de kinderen hebben ongelooflijk veel eetlust. De broden zijn in een mum op maar gelukkig kunnen we ze nog paaien met cornflakes en toegegeven… ook nog met een onverantwoorde caloriebommige suikerwafel.


Om 20u30 uur roepen de moni’s ons voor het spel “1 tegen allen”. We nemen deze ultieme uitdaging heel graag aan en gaan er helemaal voor. Sommige opdrachten zijn gewoon hilarisch (bv. praat tegen de muur alsof het je beste vriend is), andere zijn puur genieten (massage voor de leerkrachten). Je gelooft het nooit: ook de opdracht “10 minuten zwijgen met de hele groep” lukt moeiteloos en geloof me, wij leerkrachten hebben wat ons best gedaan om de boel te saboteren :-p.  Helaas zijn niet alle opdrachten behaald… benieuwd wat de andere ploeg morgen doet. Intussen geeft meester Eddy het beste van zichzelf met zijn muziekquiz. De kinderen leven zich ten volle uit op allerlei deuntjes en dansjes.


Rond 10 u.  sluiten we de eerste dag af met een sfeervol kaarsenmoment.


 Wist je dat…


·         Karsten zijn Wees gegroet zo meteen uit het hoofd kan bidden… maar wel enkel op zondagavond? J


·         er 192 vellen zitten in een rol toiletpapier?


·         het volgens Andreas trouwens heel handig is om eerst te kijken of dit aanwezig is vooraleer je je neerzet op het toilet?


·         Vanavond bewezen is hoe moeilijk het voor Jezus was om een hongerige massa te voeden met 5 broden en 2 vissen?


Dag 1: do 22/02/2018
Na een wellicht rusteloze nacht – ondanks 3 tot 4 wekkers die de mama’s hebben klaargezet, zowel elektrisch als op batterij want ja, je weet maar nooit en misschien de gsm toch ook nog… - is iedereen opgelucht om rond 6u thuis te kunnen vertrekken. We luisteren braaf naar de juf/meester en houden inderdaad eerst nog een laatste pipi-stop want we weten dat we er in de bus een knoopje moeten in leggen ;-)
Vol spanning rijden we de Burchtstraat in… en hoera: de 2 bussen staan ons al op te wachten.
Fris en monter en precies weer een jaartje jonger komt meester Eddy ons verwelkomen. De meesters halen het schoolmateriaal op en intussen stromen de meeste 6de-klassers toe.
We laden we zo snel mogelijk 84 valiezen in want we willen zo snel mogelijk weg! Bus 1 vertrekt als eerste maar na enkele stopplaatsen staan we weer broederlijk naast mekaar bij onze eerste sanitaire stop in Aachen. Natuurlijk zijn er al enkele leerlingen die hun plasgeld niet mee hebben maar tot hun grote opluchting – letterlijk én figuurlijk – springen we mekaar bij.
Even is het paniek want ondanks dat we in een gloednieuwe autocar van amper 3 weken oud mogen zitten, doet de DVD het niet! Maar niet getreurd, we amuseren ons met spelletjes en gewoon gezellig socializen. Hier en daar is er al iemand die een tukje doet.
Langzaamaan zien we ook het landschap veranderen. In de Moezelvallei genieten de kinderen van het mooie uitzicht en merken ze inderdaad de “licht golvende horizonlijn” op.
Rond 13u30 nemen we onze lunch in Hockenheim – althans wat er nog van overschiet – en ook de buschauffeur heeft onze homecinema kunnen fiksen. Vanaf nu is het full speed richting Oostenrijk.
Het duurt niet of we merken al de eerste sneeuw op… eerst schuchter op de achterliggende weides maar stilaan in dikke pakken op de bomen. Dat belooft!
Rond 18uur houden we onze laatste plaspauze in Ulm. Voor 70 cent kunnen we weer helemaal proper en vooral opgelucht op de bus. Zeg nu zelf, ge kunt er niet voor sukkelen!
De buschauffeur zet ons voor een moeilijke challenge: als we snel kunnen vertrekken, halen we Stanzach nog voor zijn rusttijden. In 9 minuten is de klus geklaard en zit iedereen weer in de juiste bus, vertrekkensklaar. We zijn zelf onder de indruk en durven hardop dromen: “Zou dat morgen bij de skiaanpassing ook zo vlot gaan?” Maar eerlijk gezegd denk ik dat dit wishfull thinking is… Of niet? We houden jullie op de hoogte ;-)
Nu beginnen we aan het echte werk: nog een uurtje rijden voor we Oostenrijk binnenrijden. De sneeuw blijft lonken en daar zien we al een verlichte skipiste. De beginners slikken eens (“Moeten we daar echt af?”) maar de gevorderden weten met ernstige stem: “Dat lukt wel joh, na wat oefenen in pflug und parallelschrägfarht.”

Om 19u30 rijden we onder vele “Oooh’s” en “Aaaah’s” Stanzach binnen. We kijken eens rond, snuiven de frisse berglucht op en weten: “Hier blijven we graag 9 dagen!”
In een “geordende chaos” laden we uit, sleuren onze koffers naar de slaapkamer en maken er in een mum van tijd een gezellig nestje/nest van. We leren er wel uit dat een snelcursus bedden opmaken geen overbodige luxe is.
De geur van spaghetti (hallal, glutenvrij, … voor elk wat wils) lokt ons naar beneden en na de nodige afspraken vallen we aan. Ook het afruimen verloopt vlekkeloos – nouja, we zijn nog mild…

Kameraffiches worden opgehangen, skibroeken worden eindelijk ingeruild voor  pyjama’s, knuffels worden gekeurd en dan – het is intussen middernacht – daalt een zaligmakende rust over ons huis. Jeetje, wat doet dat deugd ;-)
Een beetje … euh… later kruipen ook wij goedgezind onder de wol, vol verwachting wat de volgende dag ons zal brengen ;-)
Wist je dat…
-          12 uur samen reizen best gezellig is en relatief snel verloopt?
-          zelfs een echte feelgoodfilm als “The trolls” een volledig bus 12-jarigen kan boeien als ze maar lang genoeg op hun honger gezeten hebben?


Donderdag 22 februari

Beide bussen hebben een vlotte en veilige rit achter de rug!
Alle klassen zijn veilig aangekomen!


Reminder
Neem zeker pasmunt mee op de bus voor de toiletpauzes!

Adres

Starten jullie alvast met kaartjes en brieven sturen?
Dit is ons adres:

Sint-Jozefscollege Aalst (Klas 6A/6B/6C/6D)
JEKA HAUS Bergland
Hausnr. 43
A - 6642 Stanzach

Vertrek

Hieronder staat alle belangrijke info i.v.m. het vertrek.

Wanneer? Donderdag 22/2 om 7u00, dus iedereen aanwezig om 06u30!

Waar? De bussen vertrekken aan de Kiss & Ride zone in de Burchtstraat (ter hoogte van de gebouwen van het archief). Wijzelf verzamelen aan het standbeeld Valerius De Saedeleer op de Vismarkt.         
(Mocht u voor de bussen arriveren, gelieve dan deze Kiss&Ride zone uiteraard vrij te laten…)To do! Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we jullie de reistassen per klas te plaatsen. Op die manier kunnen de chauffeurs alles snel inladen. 

Reisinfo: We rijden met twee bussen: bus 1: 6A en 6B; bus 2: 6C en 6D.


Niet vergeten!

-       De twee labels aan handbagage en valies bevestigen!

-       Dit schoolmateriaal moet zeker nog in de valies:
o    2 sneeuwklasboekjes
o    Schrijfgerief         
o    Kleurpotloden en/of stiften
o    Gezelschapsspel    

-       In de handbagage steek je:
o    strip/boek/reisspelletje/…
o    eten voor onderweg
o    drank met schroefdop en/of drinkfles => wordt tijdens de sneeuwklassenperiode gebruikt tijdens wandelingen!
o    Eventueel DVD’s om op de bus te bekijken
o    Eventueel medicatie tegen reisziekte


Tip: neem het infobundeltje nog eens grondig door!

Nu rest ons enkel nog ongeduldig af te tellen! ;-)

 De ploeg van het 6de.


Out of office... to Stanzach!  ;-)

Van 22 februari tot en met 2 maart 2018